Soțul Elenei Bacalu, restabilit la vamă
Social 14 ianuarie 2020, 20:23 | 2078

Sotul deputatei PD Elena Bacalu, Vasile Bacalu, a fost restabilit in functia de sef al postului vamal Cahul. Asta dupa ce barbatul fusese retinut la sfarsitul lunii iulie 2019, fiind acuzat de facilitarea contrabandei cu tigari in proportii deosebit de mari. El risca pana la zece ani de inchisoare. Intre timp, sotul deputatei a scapat de urmarire penala si s-a intors la functia sa de conducere din cadrul Serviciului Vamal.

Informațiile potrivit cărora inspectorul vamal Vasile Bacalu a fost restabilit în funcția de șef al postului vamal Cahul ne-au fost confirmate de ofițerul de presă al Serviciului Vamal, Olesea Pușcașu. Potrivit ei, pe 15 noiembrie trecut, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a dispus scoaterea lui Vasile Bacalu de sub urmărire penală. Peste o lună și jumătate...

Altfel spus, a fost intenția lui Vasile Bacalu de a reveni la șefia postului vamal Cahul. Amintim că pe 31 iulie 2019, soțul Elenei Bacalu a fost reținut pentru 72 de ore, fiind vizat într-un caz de contrabandă cu țigări. Potrivit conducerii Ministerului de Interne de la acea vreme, cauza penală a fost pornită ca urmare a stabilirii de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România a existenței unui grup infracțional organizat, care introducea ilegal pe teritoriul țării cantități mari de tutun prin punctul de trecere Cahul-Oancea. Potrivit ordonanţei de reţinere, Bacalu a fost bănuit că a facilitat un grup infacţional să treacă peste frontieră ţigări în valoare de 1,5 milioane lei şi risca până la 10 ani de închisoare. Ulterior, Vasile Bacalu a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar. Procuratura Generală ne-a comunicat că ”urmărirea penală pe dosarul în care au fost investigate acțiunile lui Vasile Bacalu a fost clasată din motiv că fapta nu întrunește elementele infracțiunii”. Totuși, ”Procuratura studiază amănuntele și verifică clasarea dosarului”. După reținerea în iulie a vameșului, soția acestuia, deputata PD Elena Bacalu, spunea că dosarul este o răfuială politică, făcând aluzie la fosta guvernare PSRM-ACUM. Am încercat să aflăm care este părerea legislatoarei acum, dar ea nu ne-a răspuns la apel. Nici soțul acesteia nu a fost de găsit. În ultimii ani, mai mulți politicieni au declarat că Partidul Democrat a fost finanțat din banii obținuți din contrabanda prin vamă, acuzații respinse de formațiune. 

Opinia ta contează. Comentează!