Portul Giurgiulești va presta în mod prioritar servicii pentru produsele petroliere destinate importului în Republica Moldova
Economic 9 iunie 2022, 19:41 | 950

Portul Internațional Liber Giurgiulești va presta în mod prioritar servicii pentru produsele petroliere destinate importului pe teritoriul Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost luată azi de Comisia pentru Situații Excepționale.

Autorizațiile unitare de transport internațional din și spre Ucraina sau Federația Rusă, eliberate operatorilor de transport rutier până pe 24 februarie curent, urmează să fie restituite până la expirarea termenului de valabilitate. Membrii comisiei au mai stabilit că, în termen de 15 zile, Ministerul Agriculturii va elabora modelele de rapoarte privind stocurile de produse agroalimentare. Prin decizia CSE, se permite comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice de scenă, precum și a celor cu zgomot și risc scăzut din categoria celor de divertisment. Vânzarea acestora fusese la scurt timp după declanșarea agresiunilor în Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!