UE oferă Republicii Moldova 36 de milioane de euro pentru a susține măsurile de recuperare post COVID-19
Economic 14 septembrie 2021, 15:24 | 1348

Comisia Europeană oferă Republicii Moldova 36 de milioane de euro, pentru măsuri de recuperare post COVID-19, dar și pentru reformarea poliției. Anunțul a fost făcut de către directorul general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind extinderea Comisiei Europene, Katarina Mathernova.

KATARINA MATHERNOVA, reprezentant al Comisiei Europene: "Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova presupune mult mai multe, nu doar acest sprijin financiar acordat imediat. El trebuie să ajute la transformarea digitală, la consolidarea infrastructurii,la eficiența energetică, la activitățile de educație, la sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii și a altor cetățeni."

Despre reforme a vorbit și Michael Siebert, reprezentant al Serviciului European de Acțiune Externă.

MICHAEL SIEBERT, reprezentant al Serviciului European de Acțiune Externă: "Noi dorim să ne exprimăm un sprijin puternic pentru noua orientare politică a Republicii Moldova și pentru realizarea reformelor."

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a reiterat cu acest prilej că Uniunea Europeană este un partener strategic, iar Chișinăul își dorește o cooperare mai profundă în sectoare precum justiția și securitatea.

Opinia ta contează. Comentează!