Jurnalul orei 17, 14 Februarie
Jurnalul orei 17:00 14 februarie 2022, 18:39 | 858

Prezentat de Eugenia Apostu

Fostul procuror al municipiului Chișinău Ivan Diacov a fost audiat astăzi de către procurorii din cadrul Procuraturii Generale și recunoscut în calitate de bănuit într-o cauză penală pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu. Diacov spune este un atac organizat de procurorul general interimar, pentru că a criticat acțiunile procurorilor din ultima perioada. Reprezentanții procuraturii generale au negat acuzațiile.

Președintele Maia Sandu a chemat la solidaritate în contextul crizei regionale de securitate. Într-un mesaj adresat cetățenilor, șeful statului a spus că autoritățile iau în considerare toate scenariile posibile, inclusiv cel al unor eventuale operațiuni militare în Ucraina. Ea a reiterat că Republica Moldova este neutră și a avut un mesaj aparte pentru cetățenii din stânga Nistrului.

Reprezentanții industriei ospitaliere cer revizuirea programului de activitate pentru sectorul HoReCa, în contextul în care numărul cazurilor de infectări cu Covid-19 este în descreștere. Solicitarea a fost expediată Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și Comisiei Situații Excepționale. Reprezentanții Guvernului ne-au spus că subiectul va fi discutat în cadrul ședinței de astăzi a CNESP.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie