Image-Description
Dodon și Plahotniuc, în același gând? Expert: PD își dă arama pe față; Nu a fost niciodată atașat de valorile europene
Politic 23 august 2018, 16:00 | 4696

Vladimir Plahotniuc a declarat în cadrul unui interviu că PD rămâne a fi un partid pro-european ca viziune, însă „va fi în mare măsură un partid pro-Moldova”, iar Igor Dodon susține în același timp că țara noastră are nevoie de un Guvern pro-Moldova.

Analistul Vlad Țurcanu a declarat pentru Ziarul de Gardă că nu mai prezintă un secret faptul că PD și PSRM colaborează și își coordonează acțiunile, chiar dacă nu declară o alianță, însă acest lucru ar putea să se concretizeze după alegeri.

Analistul Vlad Țurcanu este de părere că pentru a se menține la putere în ultimii doi ani, PD și-a compromis relațiile cu partenerii occidentali și și-a îngustat spațiul de manevră pe dimensiunea europeană prin deciziile scandaloase, vădit injuste și nedemocratice.

„Acum PD se întoarce de unde a plecat la nivel retoric și își dă arama pe față, pentru că nu a fost niciodată atașat de valorile europene. Era o politică de fațadă. Cred că după câteva încercări de a construi o alianță post-electorală cu partidele de opoziție, PD-ului nu îi rămâne decât să își îngusteze spațiul de manevră și să revină la o retorică pe care am cunoscut-o acum 10 ani”, a declarat Vlad Țurcanu.

„La un moment dat, din cine știe ce rațiune, PD a părăsit acea zonă de partid centru-stânga și a încercat să avanseze pe dreapta, lucru care nu i-a reușit pentru că în componența partidului abia de vedem figuri cu adevărat pro-europene”, a adăugat expertul politic.

Vlad Țurcanu susține că declarațiile lui Plahotniuc și Dodon reprezintă o încercare a PD și PSRM de a se poziționa ca niște partide stataliste.

„În privința PSRM-ului eram lămuriți demult. În R. Moldova toate partidele stataliste, denumite impropriu ca fiind stataliste, au acționat în detrimentul independenței reale a R. Moldova de Federați Rusă. Asta înseamnă izolare internă, iar în consecință sărăcie și lipsă de perspectivă”, mai spune analistul politic pentru Ziarul de Gardă.

Opinia ta contează. Comentează!