Patru primari din raionul Râșcani și un consilier raional au anunțat că părăsesc Partidul Democrat din Moldova
Politic 21 iunie 2021, 19:25 | 685

Patru primari și un consilier raional Râșcani anunță că părăsesc Partidul Democrat. Într-o declarație, aleșii locali afirmă că nu mai au încredere în conducerea acestei formațiuni. Liderul PD Pavel Filip afirmă că doar un primar a plecat din partid, după ce ar fi fost amenințat.

Declarația a fost semnată de către primarii Victor Garbuz (satul Pârjota), Vitalie Țâței (satul Pociumbăuți), Antonina Șarban (satul Șumna), Ion Vacarciuc (satul Aluniș) și consilierul raional Râșcani, Nicolae Romanciuc. Membrii organizației teritoriale Râșcani își declară dezamăgirea față de acțiunile lui Pavel Filip, în calitate de președinte al PD și a întregii conduceri, care au dus la distrugerea partidului.

DECLARAȚIA ORGANIZAȚIEI TERITORIALE RÂȘCANI A PD: "Avem convingerea că de toate eșecurile PD la Chișinău și în teritoriu sunt vinovați anume Pavel Filip și conducerea partidului. Declarăm că părăsim Partidul Democrat și ne declarăm neafiliați."

Se arată în declarația semnată de către aleșii locali din Râșcani.

În replică, liderul PD, Pavel Filip, a declarat că unii semnatari au plecat demult din formațiune, iar altora le-a fost falsificată semnătura.

PAVEL FILIP, președintele PDM: "Unica semnătură adevărată este a primarului Vacariuc, care a explicat colegilor mei că nu a putut să nu semneze această declarație, pentru că a fost la el domnul Nichiforciuc și cu deputatului PSRM, Mizdrenco, și l-au amenințat că dacă nu semnează atunci va fi dat afară de la vamă fiul acestuia, pe care l-au angajat tot ei acolo."

Eugeniu Nichiforciuc a negat acuzațiile.

EUGENIU NICHIFORCIUC, fost deputat PD: "Aceste plânsete ale domnului Filip... deja devin ridicole și provoacă dezgust. Din PD lumea pleacă pentru că au un lider incapabil să construiască un partid. - Cu domnul Mizdrenco ați discutat la acest subiect? - Categoric nu. Sunt aberații la niște persoane ratate, care nu au reușit nimic în viață."

Iar Vladimir Mizdrenco ne-a spus că nu cunoaște nimic despre acest subiect și nu vrea sa facă parte din murdăria acestei campanii electorale. Amintim că la sfârșitul lunii mai, Partidul Democrat a fost părăsit de către mai mulți primari din raionul Strășeni. Atunci, Pavel Filip spunea că toți semnatarii au fost “convinși” să aleagă banul în locul faptelor.

Opinia ta contează. Comentează!