Jurnalul orei 15, 17 Mai
Jurnalul orei 15:00 17 mai 2022, 16:44 | 699

Prezentat de Eugenia Apostu

Raportul de evaluare a activității procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost contestat. Avocații lui Stoianoglo ne-au spus că clientul lor nu este de acord cu modul în care a avut loc evaluarea și nici cu calificativul „nesatisfăcător” oferit de comisia de evaluare. Raportul a fost publicat pe pe site-ul Consiliului Superior al Procurorilor.

Elogii și aplauze au răsunat astăzi pe peronul Gării Feroviare din Chișinău. Formația Zdob și Zdub și Frații Advahov s-au întors din Torino, acolo unde au reprezentat Moldova la concursul Eurovision. Artiștii au venit în fața fanilor și a reprezentanților presei cu trenul de pe cursa specială Chișinău-București.

Astăzi este ultima zi în care participanții mai pot depune dosarele la Concursul pentru finanțarea proiectelor cinematografice, anunțat de Centrul Național al Cinematografiei din Republica Moldova. Casele de producție și tinerii entuziaști sunt invitați să participe la șase categorii. Un accent deosebit se va pune pe producția de debut, spun organizatorii. În premieră, scenariile participanților vor fi examinate de un juriu internațional. Bugetul alocat în acest an este de șase milioane 800 de mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie