Alerte de raid aerian au răsunat astăzi pe întreg teritoriul Ucrainei
Externe 29 noiembrie 2022, 19:02 | 390

Alerte de raid aerian au răsunat astăzi pe întreg teritoriul Ucrainei. Oamenii sunt prudenți în urma avertismentului președintelui ucrainean, care a subliniat că Rusia ar putea pregăti noi lovituri la o săptămână după cel din urmă val de bombardamente masive, soldate cu oameni morți și distrugeri. "Ucraina nu va fi niciodată un loc pentru devastare", a subliniat Volodimir Zelenski.

Case în ruine din cauza atacurilor Moscovei. Rezidenții din Vișgorod, un oraș de lângă Kiev, privesc la distrugeri. Nu a rămas nimic din apartamentele lor.

Din luna octombrie, strategia Kremlinului a fost să țintească infrastructura energetică a Ucrainei, lăsând în beznă milioane de ucraineni în prag de iarnă.

VOLODIMIR ZELENSKI președintele Ucrainei: "Rușii sunt capabili doar să devasteze. Și ceea ce fac ei acum împotriva Ucrainei este încercarea lor de a se răzbuna. Să se răzbune pentru faptul că ucrainenii s-au apărat în mod repetat de ei. Ucraina nu va fi niciodată un loc pentru devastare. Ucraina nu va accepta niciodată comenzi de la acești „tovarăși” de la Moscova. Vom face totul pentru a restaura fiecare obiect, fiecare casă, fiecare întreprindere distrusă de ocupanți."

Acum o săptămână, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei, lăsând oamenii fără electricitate. A avut de suferit și Republica Moldova, rămânând câteva ore fără lumină. Au trecut deja nouă luni de când Moscova a declanșat un război neprovocat în Ucraina, cauzând moarte și distrugând infrastructura țării. Cheltuielile militare ale Rusiei până în prezent constituie în jur de 82 miliarde de dolari, scrie Forbes Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!