Adevăratul raport al Promo-LEX
Politic 24 ianuarie 2019, 20:21 | 1880

După gestul său de protest, Promo-LEX a prezentat, fără ironii, raportul numărul 3 privind misiunea de observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie. Utilizarea resurselor administrative, oferirea cadourilor cu tentă electorală, startul prematur al campaniilor de promovare politică şi un număr insuficient de secții de votare peste hotare. Sunt câteva dintre abaterile constate în perioada 9-22 ianuarie. Observatorii spun că după lansarea primelor două rapoarte, care nu au fost pe placul PD-ului și Partidului Șor, sunt intimidați de către angajaţii structurilor de forţă.

Cât ţine de încălcările propriu-zise atestate de observatorii Promo-LEX în perioada 9-22 ianuarie ...

Promo-LEX atrage atenția asupra prezenței a 6875 de conflicte identificate în Registrul de stat al alegătorilor, în cazul a 135 de registratori. În ceea ce privește numărul de secții de votare create pentru alegătorii de peste hotare, în opinia experților, autorităţile nu au ținut cont de criteriile stipulate în lege. La finalul conferinţei de presă, Pavel Postica le-a cerut structurilor de forţă să înceteze intimidarea observatorilor.

Poliţia şi Serviciul de Informaţii şi securitate nu au reacţionat, deocamdată, la incidentele raportate de Promo-LEX, iar purtătorii de cuvânt ai PD şi PSRM nu au fost de găsit la telefon.

Opinia ta contează. Comentează!