Jeff Bezos şi trei membri ai echipajului au aterizat cu bine, la bordul capsulei New Shepard, după o aventură spaţială
Monden 20 iulie 2021, 20:23 | 1833

Cel mai bogat om al planetei, Jeff Bezos, a revenit pe Pământ după o aventură spaţială, care i-a purtat până la 100 de kilometri deasupra Pământului. Capsula a reintrat în atmosfera terestră şi a aterizat vertical în deşertul Texas, încetinită de paraşute de mari dimensiuni. Întregul zbor a durat în jur de 10 minute.

Racheta care a propulsat capsula până la limita spaţiului a revenit de asemenea, în siguranţă, la sol, cu câteva minute înaintea capsulei New Shepard. După ce a aterizat în siguranță pe Pământ, Jeff Bezos a putut fi auzit spunând în interiorul capsulei că a fost „cea mai bună zi din toate timpurile”. El i-a spus pilotului Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, că această călătorie a fost „incredibilă”, iar ea a răspuns „a fost!”. După ce au fost finalizate verificările procedurale, echipajul de la bordul navei New Shepard a ieșit din capsula abia aterizată. Bezos a ieșit din capsulă purtând pălăria sa de cowboy. Toți membrii echipajului au fost întâmpinați de rudele lor.

Jeff Bezos, cel mai bogat om de pe planetă şi fondatorul Amazon, însoţit de alţi trei membri ai echipajului, a decolat marţi, de la o bază de lansare din West Texas, către un zbor suborbital la bordul rachetei New Shepard, construită de compania Blue Origin, într-o lansare esenţială pentru viitoarea eră a turismului spaţial, informează Reuters. Racheta şi-a aprins motoarele BE-3 la baza de lansare Blue Origin situată la circa 32 de kilometri în apropiere de localitatea Van Horn.

Bezos, în vârstă de 57 de ani, a fost însoţit de fratele său, Mark, cu şase ani mai mic, de cea mai vârstnică persoană care călătoreşte în spaţiu, Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, fostă femeie pilot, dar şi de cel care va deveni astfel cel mai tânăr astronaut din istorie, Oliver Daemen, de 18 ani, care a primit în dar această călătorie. Evenimentul având loc la exact 52 de ani de la prima aselenizare, moment care a inspirat numele navei spaţiale, după primul american care a zburat în spaţiu, astronautul Alan Shepard.

Zborul lui Jeff Bezos vine la scurt timp după ce Richard Branson a devenit, la 11 iulie, primul miliardar care a părăsit Pământul pe o navă spaţială pe care a finanţat-o.

Opinia ta contează. Comentează!