Jurnalul orei 15, 14 Martie
Jurnalul orei 15:00 14 martie 2023, 16:00 | 378

Prezentat de Eugenia Apostu

Șapte indivizi, reținuți sâmbătă pentru că urmau să organizeze dezordini în masă în timpul protestelor organizate de Partidul Șor, au fost aduși azi în fața magistraților de la Judecătoria Ciocana. Procurorii cer câte 30 de zile de arest pentru fiecare. Decizia judecătorilor va fi anunțată pe parcursul zilei. Unii dintre cei șapte au negat acuzațiile, alții au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Procurorii de la Chișinău investighează omorul unui cetățean al Republicii Moldova, comis în Franța, în 2021. Sunt cercetați patru membri ai organizației criminale numite ”Kitaeț”. Victima făcea parte din grupare și a fost ucisă pentru că ar fi refuzat să dea bani obținuți din contrabanda cu țigări. Procurorii și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au efectuat percheziții în orașele Chișinău și Bălți.

Prețurile la produse alimentare continuă să crească. Pe vremea când lumea ține post, cel mai mult se scumpesc legumele. Unii experți afirmă că de la independență încoace nu s-a mai văzut ca un kilogram de ceapă să coste 20 de lei. ”Cererea este mare, iar oferta mică!”, argumentează ministrul Agriculturii. În schimb, s-au ieftinit ouăle și uleiul de floarea soarelui.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie