Lipsa buletinului, motiv pentru amendă
Social 24 aprilie 2020, 16:15 | 21652

O femeie, veteran al războiului de pe Nistru, a protestat astăzi în fața unui post de poliție din sectorul Râșcani, nemulțumită de faptul că a fost amendată cu 22 de mii 500 de lei. Pedeapsa a urmat după ce Nina Mârleanu nu le-a prezentat polițiștilor buletinul ei de identitate. Ofițerul de urmărire penală spune însă că o decizie finală nu a fost luată.

Lipsa actului de identitate a fost un pretext, spune Nina Mârleanu. Ea crede că polițiștii s-au răzbunat pentru că le-a făcut observație că nu au mască de protecție în spațiul public. Incidentul a avut loc în timp ce femeia se întorcea acasă de la farmacie.

NINA MÂRLEANU, locuitoare din Chișinău

Eu când m-am dus după medicament, nu știu de ce, cei doi polițiști nu mi-au cerut buletinul, iar întorcându-mă înapoi și le-am zi de ce nu au mască, ei m-au apucat de mână. De la noi se cere mască și mănuși, iar polițiștii pot merge fără ele.

Femeia spune că avea actul de identitate.

NINA MÂRLEANU, locuitoare din Chișinău

Le-am spus că eu am buletinul, dar nu îl dau, pentru că ei m-au jignit...De la sector am aflat că sunt amendată...cu 22 de mii 500 de lei, pentru că nu am prezentat buletinul...Este o crimă și o nerușinare, o procedură ilegală, o tortură. Este o prostie din partea polițiștilor, care li se dă comandă de sus să pună amendă oamenilor de pe drum. Nu contează că el a încălcat legea sau nu, ei trebuie să facă norma...Iată pentru asta am luptat eu, ca astăzi să fiu amendată.

În acțiunea de protest, Nina Mârleanu a fost susținută de alți veterani.

NINA MÂRLEANU, locuitoare din Chișinău

Asta este o batjocoră din partea conducerii statului pentru veterani și pentru toată lumea...Nu am achitat nimic și nici nu am de gând să achit, pentru că eu nu am așa bani.

NINA MÂRLEANU, locuitoare din Chișinău

Este clar că ei vor să bage frica în oameni...Noi nu ne vom lăsa bătuți, nu ne vom lăsa torturați.

În acest caz a fost pornită o anchetă, spun ofițerii de poliție.

ANDREI TIHAI, ofițer principal, sectorul nr. 4 Râșcani

În prezent se examinează cazul, fiind înregistrat. Decizia finală încă nu este luată în privința doamnei. În linii generale, a fost identificată fără acte. Acum se petrec măsurile de stabilire a tuturor circumstanțelor și primirii hotărârii în conformitate cu legislația în vigoare.

Nina Mârleanu spune că va contesta în instanța, dacă va fi nevoie, decizia polițiștilor. 

Opinia ta contează. Comentează!