Ambasadorii UE și SUA la Chișinău au transmis mesaje de felicitare de Ziua Independenței
Social 27 august 2020, 20:26 | 954

Cetățenii Republicii Moldova merită lideri sinceri și responsabili, afirmă ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Dereck J. Hogan. ”Vom urmări îndeaproape starea lucrurilor în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale”, a declarat diplomatul în mesajul său cu ocazia împlinirii a 29 de ani de independență a Republicii Moldova. Un mesaj cu ocazia aniversării independenței a publicat și Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău.

MESAJUL LUI PETER MICHALKO: "Dragi prieteni, Uniunea Europeană vă este alături ca prieten și vecin, ca cel mai mare partener comercial și cel mai puternic susținător al țării. Demonstrăm acest lucru zi de zi - prin Acordul nostru comun de asociere, prin sprijinul și asistența, pe care le oferim pentru îmbunătățirea vieții oamenilor, prin solidarizarea în combaterea COVID-19 și diminuarea impactului crizei pandemice, pentru revitalizarea economiei, dezvoltarea țării și edificarea unui viitor prosper. La mulți ani!"

sursa: facebook

... a scris ambasadorul Uniunii Europene pe facebook. Iar ambasadorul Statelor Unite la Chișinău susține că Guvernul de la Washington va sprijini în continuare Republica Moldova în lupta cu COVID-19.

DERECK HOGAN, ambasadorul SUA la Chișinău: "Parteneriatul edificat dintre țările noastre pe parcursul ultimilor 29 de ani este puternic și rezistent. SUA au oferit sprijin extensiv pentru a ajuta Moldova să depășească prezenta criză de sănătate și economie."

Potrivit diplomatului american, chiar dacă eforturile rămân concentrate pe sănătatea celor dragi, nu trebuie să fie uitată sănătatea democrației Republicii Moldova.

DERECK HOGAN, ambasadorul SUA la Chișinău: "Liderii Republicii Moldova trebuie să fie în continuu lucru pentru dezvoltarea unor instituții guvernamentale independente, combaterea corupției și protejarea drepturilor și libertăților omului. Vom urmări îndeaproape starea lucrurilor în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale, ca să ne asigurăm că vor fi luate toate măsurile posibile ca alegerile să fie libere, corecte și transparente."

Din numele Guvernului Statelor Unite, și secretarul de Stat Mike Pompeo a transmis un mesaj de felicitare cetățenilor Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenței.

MESAJUL LUI MIKE POMPEO: "Statele Unite își mențin angajamentul față de suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei și vom continua să jucăm un rol activ în negocierile pentru soluționarea conflictului transnistrean. De asemenea, suntem mândri de colaborarea noastră în lupta împotriva COVID-19. Alegerile prezidențiale din această toamnă vor reprezenta o etapă importantă în independența și dezvoltarea democratică a Moldovei. Așteptăm cu nerăbdare să fie alegeri libere și corecte care să respecte pe deplin voința poporului moldovenesc și să respecte standardele internaționale."

sursa: state.gov

... se arată în mesajul lui Mike Pompeo. Și ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a transmis felicitări cetățenilor Republicii Moldova.

MESAJUL LUI DANIEL IONIȚĂ: "Republica Moldova este un stat suveran, independent şi democratic, liber să-şi hotărască prezentul şi viitorul, fără niciun amestec din afară, în conformitate cu idealurile şi năzuinţele sfinte ale poporului în spaţiul istoric şi etnic al devenirii sale naţionale."

sursa: facebook

.. a punctat Daniel Ioniță. Un mesaj a transmis și ambasadorul Ucrainei la Chișinău.

Marko Shevchenko, ambasadorul Ucrainei la Chișinău: "Doresc ca vecinul nostru și partenerul internațional de încredere care fără îndoială este Republica Moldova să fie un stat de succes, prosper, stabil și democratic. Nici pandemia, nici criza economică, nici alte provocări nu pot schimba parcursul nostru comun și o viață mai bună. La mulți ani, Moldova."

Opinia ta contează. Comentează!