Cheltuielile pentru adunarea din 21 mai
Politic 24 mai 2023, 19:57 | 539

Pentru organizarea Adunării ”Moldova Europeană”, din 21 mai, s-au cheltuit 4,7 milioane de lei. Cele mai costisitoare au fost problemele de logistică și programul cultural, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

DANILE VODĂ, purtătorul de cuvânt al Guvernului: "Ministerul Culturii a confecționat două mii de steaguri ale Republicii Moldova și UE, care au fost repartizate prin intermediul Cancelariei de Stat în fiecare localitate din țară. Aceste steaguri vor flutura cu mândrie inclusiv de sărbătorile naționale și Ziua Independenței, care va avea loc în luna august curent. Oamenilor le-au fost repartizate peste 40 de mii de sticle de apă. Apreciem ordinea publică și curățenia după încheierea evenimentului."

Pentru buna desfășurare a manifestației, au fost închiriate 100 de unități sanitare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Au fost editate materiale informative cu privire la procesul de organizare a evenimentului. În total au fost tipărite zece mii de pliante, opt mii de postere au fost expuse în spațiile publice, în Chișinău și alte localități. ”Guvernul nu a cheltuit niciun leu pentru transportarea participanților sau pentru mâncare”, a precizat Daniel Vodă.

DANILE VODĂ, purtătorul de cuvânt al Guvernului: "Devizul de cheltuieli a mai inclus cheltuieli pentru chiria și amenajarea scenei din PMAN, sonorizarea, asigurarea infrastructurii necesare în jurul Arcului de Triumf, corturi, dar și onorarii pentru concert."

La Adunarea „Moldova Europeană” au participat între 75 și 80 de mii de oameni, potrivit poliției. Lumea a votat pentru adoptarea Rezoluției, în care se cere modificarea Constituției pentru a stabili definitiv și ireversibil aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În document se arată că ”această aspirație comună a cetățenilor trebuie îndeplinită de către toți actorii politici din Republica Moldova”.

Opinia ta contează. Comentează!