Dodon, despre un nou acord cu ACUM: Săptămâna viitoare sau anticipate
Politic 12 septembrie 2019, 09:41 | 3459

Igor Dodon insistă pe un nou acord de coaliție între PSRM și Blocul ACUM și lasă de înțeles că dacă un nou document de colaborare nu va fi semnat, atunci Guvernul în frunte cu Maia Sandu ar putea cădea și urma alegeri anticipate.

Dodon a declarat, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, că „luna de miere” între socialiști și ACUM se va încheia odată cu împlinirea a 100 de zile a Guvernului în frunte cu Maia Sandu și că există „nemulțumiri” față de activitatea unor miniștri, care urmează a fi evocate „până la sfârșitul lunii septembrie”.

„Am întrebări față de multe ministere. O să le spun, dar trebuie să treacă 100 de zile. Luna de miere încă mai durează. Eu am de gând săptămâna viitoare să vin în plenul Parlamentului cu un mesaj, destul de sincer, pentru că și pe noi ne întreabă oamenii care ne-au votat: Dl Dodon, voi ați obținut cel mai mare număr de mandate, ați dat toată guvernarea, tot Executivul. Ei nu se isprăvesc acolo, dincolo. Nu o să dau nume de miniștri, dar văd că nu fac față. Au intrat în ministere oameni noi. Au distrus tot nivelul de mijloc, dar acolo este memoria instituțională”, a comentat Igor Dodon.

El a insistat ca un nou acord PSRM-ACUM să fie semnat „cel târziu săptămâna viitoare” și că există „șanse mari ca acest lucru să se întâmple”, întrucât urmează să se ajungă la ultimele înțelegeri și în cadrul reformei Procuraturii.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care ACUM nu semnează un nou acord, dacă se va rupe coaliția și vor avea loc alegeri anticipate, Dodon spus că „dacă cei din blocul ACUM consideră că nu pot merge mai departe în coaliția cu PSRM, decizia le aparține”.

Șeful statului a mai spus, însă, că își dorește ca această coaliție să continue cât mai mult, întrucât ar fi benefică și „așa își doresc și cetățenii”.

Opinia ta contează. Comentează!