Jurnalul orei 15, 20 Iulie
Jurnalul orei 15:00 20 iulie 2021, 18:53 | 1048

Prezentat de Vasile Luchianu

Magistrații Curții Constituționale se vor întruni în ședință vineri, începând cu ora 10.00. Înalta Curte va examina adresarea Comisiei Electorale Centrale privind confirmarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie și validarea mandatelor deputaților aleși.

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost anunțat în căutare de Procuratura raionului Sângerei. Dosarul „verde de briliant” în care este învinuit împreună cu alți patru membri ai partidului a fost trimis în judecată. Cavcaliuc susține că nu se eschivează de la răspundere. El spune că nu s-a prezentat la solicitarea procurorilor deoarece a fost în vacanță, iar acum este în drum, spre casă. El nu a precizat, însă, când ajunge în Republica Moldova.

Acum două zile ne-a promis că se retrage din politică și a spus că s-a ușurat după ce a rămas fără fotoliul de deputat, dar astăzi a devenit vicepreședinte al Partidului „Șor”. Este vorba de Sergiu Sîrbu, ex-deputat comunist, apoi democrat, trecut prin Pro-Moldova, iar în Parlamentul dizolvat a fost lider al grupului „Pentru Moldova”. Decizia a fost luată de Ilan Șor anunțat în căutare, iar anunțul a fost făcut pe site-ul formațiunii. Până acum, Sergiu Sîrbu s-a aflat în Parlament timp de 11 ani. În opoziție a stat doar ceva mai mult de un an.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie