Vârsta de recrutare, redusă în Ucraina
Externe 3 aprilie 2024, 19:44 | 216

În Ucraina, vârsta de recrutare a fost redusă de la 27 la 25 de ani. Legea în acest sens a fost promulgată marți seara de către preşedintele Volodimir Zelenski.

Legea privind reducerea vârstei de recrutare a fost adoptată de Rada Supremă pe 30 mai trecut, iar în scurt timp, pe 5 iunie, documentul a fost transmis şefului statului pentru a fi promulgat.

Acest lucru înseamnă că, începând cu 3 aprilie curent, comisariatele militare ucrainene pot transmite ordine de recrutare cetăţenilor care au împlinit deja 25 de ani.

Pe 19 decembrie 2023, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că este dispus să promulge legea privind reducerea vârstei de recrutare, însă „doar dacă primeşte argumentele necesare de la militari”. În conformitate cu cea din urmă decizie, comisariatele militare ucrainene pot transmite ordine de recrutare cetăţenilor care au împlinit deja 25 de ani, începând cu 3 aprilie curent.

Agenția RBC notează că liderul de la Kiev a promulgat marţi încă două legi: una care îi obligă pe ucrainenii care au primit scutiri pentru diverse dizabilităţi să se supună unei noi evaluări şi alta care vizează crearea unei baze de date online cu persoanele eligibile pentru serviciul militar, scrie Radio România Actualități.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie