Jurnalul orei 15, 28 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 28 septembrie 2022, 22:14 | 552

Prezentat de Vasile Luchianu

Giorgia Meloni, care a câştigat alegerile în Italia, a asigurat Ucraina de sprijinul deplin al viitorului său guvern de coaliţie. Meloni a condamnat ferm Rusia şi a spus clar că este de partea Kievului. Astfel, în problema Ucrainei, Meloni împărtăşeşte poziţia majorităţii guvernelor europene.

Statele Unite nu vor recunoaşte niciodată anexarea de către Rusia a teritoriilor din Ucraina, a declarat șeful diplomației americane, Antony Blinken. ”Statele Unite şi aliaţii lor vor riposta cu noi şi "severe" sancţiuni împotriva Rusiei, a subliniat Blinken într-o conferință de presă, fiind întrebat ce crede despre așa-zisele referendumuri organizate de Moscova în Ucraina.

S-au încheiat așa-zisele referendumuri organizate de ocupanții ruși în regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Potrivit Moscovei, majoritatea covârșitoare a locuitorilor ar fi votat pentru ca regiunile să fie alipite la Rusia. ”Este o farsă, care nu poate fi numită nici măcar o imitare a unui referendum", afirmă Kievul. Președintele Volodimir Zelenski a declarat că armata ucraineană nu va renunța la planurile sale de eliberare a teritoriilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie