Jurnalul orei 15, 11 Mai
Jurnalul orei 15:00 11 mai 2023, 20:33 | 444

Prezentat de Călin Jucovschi

Procuratura Anticorupție le cere judecătorilor să îl trimită pe fostul deputat PD Vladimir Andronachi în penitenciar. Demersul a fost depus după ce s-a constatat că învinuitul, plasat în arest la domiciliu, a manipulat brățara de la picior, pentru a bloca semnalul de monitorizare. Anunțul a fost făcut astăzi de către șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin.

Judecătorul din Soroca, Ghenadie Tocaiuc, care în decembrie trecut l-a eliberat din detenție pe controversatul om de afaceri Adrian Nichifor, scapă de urmărire penală. Noua componență a Consiliului Superior al Magistraturii a respins astăzi solicitarea procurorului general interimar, Ion Munteanu, privind percheziționarea și cercetarea magistratului.

Curtea Constituțională continuă examinarea sesizării Guvernului privind verificarea legalității Partidului Șor. Ședința a început cu pledoariile reprezentanților Guvernului. După aproape două ore de discuții, timp în care avocatul executivului a prezentat argumentele pentru scoaterea în afara legii a Partidului Șor, ședința a fost întreruptă și a fost declarată o pauză de o oră.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie