O expoziție dedicată fizicii și științelor exacte a fost deschisă astăzi la Universitatea pedagogică „Ion Creangă”
IT şi Ştiinţă 28 decembrie 2023, 19:59 | 1625

O expoziție dedicată fizicii și științelor exacte a fost deschisă astăzi la Universitatea pedagogică „Ion Creangă”. Potrivit organizatorilor, la expoziția „Science Time Machine” vor avea ce să vadă și copiii, și adulți pasionați de matematică, fizică și inginerie. Cele peste zece exponate, realizate de o echipă de ingineri din Chișinău, vor ajunge ulterior la Bălți, Ungheni, Comrat și Cahul.

TATIANA STRUCOVA EA, RU, inginer: "Am ales exponatele în așa fel încât acestea să fie înțelese de către toți copiii, de toate vârstele, începând de la trei sau patru ani. Chiar și pentru adulți, care sunt curioși cum funcționează legile fizicii."

Expoziția a fost inaugurată de un centrul educațional din Chișinău prin intermediul programului „Muzeele viitorului”, lansat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională cu sprijinul Ministerului Culturii.

RODICA CREȚU, organizator: "Trei luni stăm aici în Chișinău și apoi mergem să bucurăm copii din Bălți, Ungheni, Comrat, Cahul și vom determina încă o localitate, pentru că știm cât de mult le lipsește copiilor de acolo alte activități și distracții."

OLESEA GĂLUȘCĂ, manager al proiectului „Tehnologiile viitorului”, USAID: "Astfel aducem învățarea altfel. Astăzi copii învață prin experiențe, prin a pune mâna, iar aceasta este prima expoziție care le dă voie să testeze, să experimenteze și să pună mâna pe toate exponatele științifice."

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: "În aceste evenimente se creează viitorul și este important ca aceste expoziții să fie făcute pe interesul și pe înțelesul copiilor. Să-i atragă, pentru că aici nu doar obiectele de expoziție sunt interesante și atractive, dar copiii și imaginația lor este hrănită din aceste expoziții."

Expoziția „Science Time Machine” va fi deschisă la Chișinău până pe 26 martie 2024.

Opinia ta contează. Comentează!