Ședințe amânate în dosarul Aeroport
Justiţie 13 octombrie 2023, 20:02 | 680

Judecata în dosarul privind concesionarea Aeroportului Chișinău va fi reluată pe 24 noiembrie. Ședința de astăzi a fost compromisă din cauza lipsei la proces a unui reprezentant al Agenției Proprietăți Publice, a unui inculpat și a avocatului acestuia. Din luna martie, de când dosarul a fost expediat în judecată, nicio ședință nu a fost dusă până la capăt.

În dosar figurează, cu statut de învinuit, opt demnitari și funcționari publici, printre care fostul premier Iurie Leancă, fostul ministru al Economiei, Valeriu Lazăr și fostul director interimar al Aeroportului Chișinău, Petru Jardan. Acesta a fost administratorul Avia Invest, compania care a concesionat aerogara timp de zece ani.

Potrivit procurorilor, în 2013, cei vizați au pregătit și au concesionat Aeroportul Internațional Chișinău în interesul unei grupării criminale, folosind intenționat situația de serviciu. Prejudiciul adus statului a fost de peste 392 de milioane de lei. Inculpații nu și-au recunoscut vina.

IURIE LEANCĂ, fost prim-ministru: "- Am comentat, alte comentarii nu dau! - Vă recunoașteți vina?"

VALERIU LAZĂR, fost ministru al Economiei: "- Toate întrebările la instanță. - Vă recunoașteți vina? - Sigur, nu!"

PETRU JARDAN, fost director interimar al Aeroportului Chișinău: "Pledez nevinovat, este un dosar cu subtext politic. Așa numitul prejudiciu care stă la baza învinuii este doar o părere a așa numiților experți. Nu este niciun prejudiciu, nimic. Aeroportul tot timpul a fost în proprietatea statului. El nu a fost înstrăinat. El a fost gestionat de o altă companie și tot ceea ce se spune sunt doar speculații."

Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă până la opt ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie