Rusia, nou atac în Ucraina
Externe 10 aprilie 2024, 19:44 | 235

Un atac rusesc cu rachete și drone a afectat miercuri o instalație energetică din Odesa și infrastructura din orașul Nikolaev, scrie Reuters. Rusia a folosit în atac 17 drone kamikaze iraniene Shahed. Armata ucraineană susţine că a doborât 14, notează presa de la Kiev.

Primarul Odesei, Ghenadi Truhanov, a declarat că pagubele sunt în curs de evaluare, iar serviciul de urgenţe ucrainean a informat asupra unui incendiu, între timp stins, la o instalaţie energetică în provincia Nikolaev.

Tot miercuri, armata ucraineană a negat relatări din alte surse de la Kiev, conform cărora armata rusă a reocupat satul Robotine pe frontul din provincia sud-estică Zaporojie, unul dintre satele eliberate în contraofensiva ucraineană din vara anului trecut. „Forţele noastre resping atacurile inamice cu artilerie”, se arată într-un comunicat al Comandamentului Sud al armatei ucrainene referitor la situaţia de la Robotine, adăugând că sunt de asemenea folosite drone şi mortiere pentru a frâna încercarea trupelor ruse de a recuceri localitatea.

În schimb, canalul de Telegram „DeepState”, apropiat armatei ucrainene, informează despre înaintări ruseşti în mai multe zone pe frontul din provincia estică Doneţk şi despre ocuparea acolo a localităţii Pervomaiske de către trupele ruse.

Într-un interviu pentru cotidianul german Bild, peşedintele Volodimir Zelenski a criticat din nou susţinerea insuficientă cu arme din partea Occidentului în lupta sa împotriva invaziei ruse, informează dpa. „Partenerii noştri au anumite arme de care noi avem nevoie astăzi pentru a putea supravieţui. Şi eu pur şi simplu nu înţeleg de ce nu primim aceste arme", a spus Zelenski.

Zelenski s-a deplasat marţi în regiunea Harkov, care a fost ţinta unor atacuri ruse, pentru a sublinia distrugerile cauzate infrastructurii energetice şi problemele în alimentarea cu energie. În interviul pentru Die Welt, Politico, Business Insider, Zelenski a spus foarte clar că el continuă să spere că Germania va livra Ucrainei rachete de croazieră Taurus cu rază de acţiune lungă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie