Jurnalul orei 17, 20 Iunie
Jurnalul orei 17:00 20 iunie 2022, 18:42 | 885

Prezentat de Vasile Luchianu

Compania ”Avia Invest”, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău, a fost amendată cu peste 31 de milioane de lei pentru că nu a executat o sancțiune din anul 2020, când a fost amendată cu 31,6 milioane de lei pentru ”abuz de poziție dominantă”. Anunțul privind aplicarea penalităților a fost făcut de Consiliul Concurenței la cinci zile de la emiterea deciziei. Deocamdată, reprezentanții ”Avia Invest” nu au venit cu o reacție la acțiunile autorităților și nici comunicatorii firmei nu au fost de găsit la telefon pentru comentarii.

Difuzarea emisiunilor de ştiri şi analize politice din Rusia va fi interzisă la sfârșitul acestei săptămâni, în Republica Moldova. Legea securității informaționale a fost promulgată de către președintele Maia Sandu. Instituțiile media, care nu se vor conforma, riscă amenzi și retragerea dreptului de a difuza publicitate. PSRM cere controlul constituționalității unor prevederi ale legii respective.

Faptul că la plaja de la Vadul lui Vodă a fost depistat vibrionul holeric nu i-a speriat pe oameni. Aceștia au continuat să facă baie de soare și chiar să intre în apă, afirmând că vin an de an aici și că nu se tem de boli. Războiul din Ucraina, dar și prețurile enorme pentru o vacanță la mare i-au făcut să aleagă anume plaja de la Nistru. Autoritățile de la Chișinău au anunțat azi dimineață despre vibrionul holeric, găsit la Vadul lui Vodă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie