Jurnalul orei 15, 8 Februarie
Jurnalul orei 15:00 8 februarie 2022, 17:28 | 611

Prezentat de Eugenia Apostu

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat pentru ziua de miercuri noi prețuri plafon. Pentru un litru de benzină, șoferii vor plăti 23 de lei și 58 de bani, cu 15 bani mai mult decât astăzi.

Uniunea Europeană face pașii necesari pentru a asigura securitatea energetică a Republicii Moldova, a Ucrainei și cea a Balcanilor de Vest. Anunțul a fost făcut la Washington de către șeful diplomației europene Josep Borrell în deschiderea lucrărilor Consiliului Energetic UE-SUA. În cadrul acestuia a fost abordată securitatea energetică transatlantică, identificarea unor livrări alternative de gaze pentru Europa și prevenirea utilizării energiei ca armă geopolitică.

Acțiunile lui Alexandr Stoianoglo vor fi în continuare examinate în dosarul vizând transmiterea profesorilor turci regimului Erdogan, în 2018. Asta după ce procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov, a anulat ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă de procurorul desemnat de CSP, Andrei Balan, în privința lui Stoianoglo. Totuși, cel puțin deocamdată, procurorul general suspendat nu are nicio calitate procesuală în acest dosar, ne-a spus procurorul Mariana Cherpec.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie