Jurnalul orei 17, 13 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 13 aprilie 2022, 18:02 | 883

Prezentat de Vasile Luchianu

Intervențiile semnificative ale Băncii Naționale pe piața valutară locală au avut efect, afirmă șeful BNM, Octavian Armașu. Deși, drept urmare, activele oficiale de rezervă au scăzut radical și au înregistrat, la sfârșitul lunii martie 2022, cu 647,3 milioane de dolari mai puțin față de luna octombrie 2021, Armașu spune că acțiunile au fost justificate. În caz contrar, urmările ar fi fost mult mai grave.

Fondul Monetar Internațional a ajuns la un acord la nivel de experți cu Republica Moldova privind solicitarea de majorare a accesului la finanțare în cadrul programului susținut prin Mecanismul extins de creditare și Mecanismul de finanțare extinsă, anunță FMI într-un comunicat de presă. După majorare, suma totală acordată Chișinăului va constitui 815 milioane de dolari.

Ambasada Republicii Moldova în Ucraina își va relua activitatea la Kiev, în format deplin, vineri, 15 aprilie. Secția consulară va relua în aceiași zi prestarea serviciilor, revenind de la Cernăuți, unde a activat temporar.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie