Jurnalul orei 19, 17 Octombrie
Jurnalul orei 19:00 17 octombrie 2022, 21:33 | 1009

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Curții Supreme de Justiție. Lui Dodon i-au fost interzise convorbirile telefonice și are voie să comunice doar cu procurorii și membrii familiei.

Corturile protestatarilor lui Șor din fața Parlamentului și a Președinției au fost evacuate aseară de poliție. Oamenii legii au intervenit forțat. În corturi, ofițerii au găsit mai multe obiecte interzise. Opoziția vorbește de un abuz și anunță crearea unui ”comitet al salvării naționale”. Aflați mai multe la știri.

Regimul de la Tiraspol anunță că Gazprom a decis să reducă volumul de gaze furnizat regiunii transnistrene cu 40%, în noiembrie. Asta chiar dacă Moldovagaz este cea care decide ce volume de gaze va primi stânga Nistrului. Krasnoselski spune că Tiraspolul va fi nevoit să facă economii inclusiv pe seama centralei de la Cuciurgan.

Rușii au atacat în această dimineață Kievul cu drone kamikaze. Șase persoane, printre care o femeie însărcinată, au murit. Alte trei au fost rănite în explozii, care au vizat ținte civile. Între timp, la Buxelles s-a anunțat un nou sprijin financiar pentru Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie