Image-Description
Cel puţin 260 de răniţi în urma cutremurului din vestul Iranului
Externe 26 noiembrie 2018, 11:10 | 1142

Un cutremur puternic, de magnitudinea 6,4, a avut loc în provincia Kermanshah, în vestul Iranului, a anunţat Institutul iranian de Geofizică, iar 260 de persoane au fost rănite, potrivit autorităţilor locale, relatează AFP.

Epicentrul seismului a fost localizat la 17 kilometri sud-vest de oraşul Sar-e Pol-e Zahab, la şapte kilometri adâncime, a precizat institutul. Această regiune, la frontiera cu Irakul, a fost afectată de mai multe cutremure sângeroase în ultimii ani, scrie News.ro.

Cel puţin 260 de persoane au fost rănite la Sar-e Pol-e Zahab şi în oraşul vecin Gilan-e Gharb, a anunţat guvernatorul din Kermanshah, Houshang Bazvand, la televiziunea de stat.

„Noi nu avem informaţii despre morţi, în acest stadiu, iar situaţia pare sub control”, a adăugat el, anunţând întreruperi ale alimentării cu electricitate şi apă care au durat doar câteva minute în aceste două oraşe.

Cele mai multe persoane au fost rănite deoarece „oamenii au intrat în panică şi au fugit din case”, a declarat şeful serviciilor de urgenţă Pirhossein Kolivand la televiziunea de stat.

Numărul răniţilor ar putea să crească în următoarele ore, iar 18 echipe de salvare continuă să înregistreze pagubele.

„Luminile s-au stins, pereţii ne-au lăsat impresia că vor cădea, iar toţi vecinii ţipau”, a povestit la telefon, pentru AFP, Fariba Babayi, o locuitoare în vârstă de 36 de ani de la Sar-e Pol-e Zahab.

Opinia ta contează. Comentează!