Un atac armat a avut loc ieri, în SUA, la o paradă din suburbia Highland Park a oraşului Chicago
Externe 5 iulie 2022, 16:12 | 529

Un atac armat a avut loc ieri, în America, la o paradă de 4 iulie din suburbia Highland Park a oraşului Chicago. Un individ a tras cu arma de pe un acoperiş, ucigând şase oameni şi rănind cel puţin 36. Poliţia l-a arestat pe suspect. Parada a fost întreruptă la zece minute după ce începuse, provocând fuga a sute de oameni.

Sute de poliţişti l-au căutat pe tânarul care, înarmat cu o puşcă puternică, a tras în mulţimea adunată în oraş cu 30.000 de locuitori, situat pe malul lacului Michigan. După o scurtă urmărire cu maşina, suspectul Robert - zis Bobby - Crimo, de 22 de ani, a fost reţinut "fără incidente", a precizat poliţia.

Tragedia, într-o ţara aflată încă sub şocul unei recente serii de atacuri armate, a avut loc în Highland Park, o suburbie selectă a metropolei situate în nordul Statelor Unite. Afirmând că este "şocat", preşedintele Joe Biden a promis ca va continua lupta împotriva "epidemiei de violenţă comisă cu arme de foc" după această nouă vărsare de sânge.

JOE BIDEN: "Ați auzit ce s-a întâmplat astăzi. Dar în fiecare zi aceste evenimente ne reamintesc că nu există garanții în democrația noastră."

Festivităţile au fost suspendate imediat în mai multe oraşe din împrejurimi care, de asemenea, şi-au închis plajele şi au îndemnat populaţia să dea dovadă de cea mai mare prudenţă. Incidentul a reanimat imediat dezbaterea asupra armelor de foc, aproximativ 400 de milioane fiind în circulaţie în Statele Unite.

Opinia ta contează. Comentează!