Opoziția vrea pedeapsă pentru Dodon
Politic 21 mai 2020, 15:55 | 1583

Opoziția cere Procuraturii Generale să verifice imaginile video, în care apar Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, care discută despre o pungă cu bani pentru salariile socialiștilor. Deputații Platformei DA solicită deschiderea unei cauze penale și tragerea la răspundere a lui Dodon. Procuratura urmează să investigheze sesizările.

În demersul său depus la Procuratura Generală, deputatul Platformei DA Iurie Reniță cere verificarea autenticității secvențelor video, coroborarea înregistrării video cu celelalte apărute anterior în spațiul public și deschiderea unei cauze penale. Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, cere la rândul său investigarea faptelor și tragerea la răspundere a lui Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și a tuturor persoanelor implicate. Fracțiunea Platformei DA a inițiat procedura de sancționare a șefului statului.

Șefa Secției protocol și comunicare din cadrul Președinției, Carmena Lupei, ne-a declarat că nu comentează acțiunile și declarațiile formațiunilor politice mai ales în an electoral. Amintim că la începutul acestei săptămâni, deputatul Iurie Reniță a făcut publică o înregistrare video, în care apar Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și unul dintre apropiații acestuia, Serghei Iaralov. În imagini se vede cum Plahotniuc îi dă lui Dodon o pungă neagră, care ar fi plină cu bani. Igor Dodon a declarat atunci că imaginile sunt trucate și l-a acuzat pe Iurie Reniță că este „un instrument politic și de manipulare” în mâinile lui Vladimir Plahotniuc. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie