Jurnalul orei 15, 7 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 7 decembrie 2021, 17:38 | 989

Prezentat de Eugenia Apostu

Testul PCR devine obligatoriu la intrare în România pentru toți cetățenii care vin din afara țărilor-membre ale Uniunii Europene, inclusiv pentru cei vaccinați. Testul trebuie făcut cu cel mult 48 de ore înainte de a trece Prutul. Testul PCR negativ nu este suficient pentru cetățenii nevaccinați care vin din afara blocului comunitar. Aceștia vor sta oricum zece zile în carantină. Sunt ultimele restricții introduse de autoritățile române, pentru a limita răspândirea COVID-19. România a crescut gradul de vigilență după ce au fost depistate primele cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

O minoră de 12 ani a cerut ajutor într-o farmacie, speriată că un bărbat o urmărea. Cazul a avut loc în sectorul Buiucani. După ce a coborât din troleibuz, minora a sesizat că bărbatul merge după ea. Copila s-a refugiat într-o farmacie și a cerut ajutor. Farmacista a activat butonul de alarmă și în scurt timp, la fața locului a ajuns un echipaj de securitate. Suspectul a fost predat poliției. Individul s-a ales cu o amendă pentru huliganism.

Tortura, răpirea și folosirea oamenilor drept ostatici pentru obținerea concesiilor politice au marcat anul 2021 în stânga Nistrului. Este concluzia raportului prezentat astăzi de Asociația Promo-LEX, care s-a documentat în privința respectării drepturilor omului în regiunea transnsitreană a Republicii Moldova. Potrivit experților, situația în teritoriul controlat de separatiști nu s-a îmbunătățit cu nimic în acest an, iar autoritățile de la Chișinău așa și nu se implică activ atunci când regimul de la Tiraspol atentează brutal la viața, integritatea și libertățile fundamentale ale cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie