Image-Description
NYT: China și Rusia ascultă apelurile realizate de Trump cu telefonul mobil personal
Externe 26 octombrie 2018, 11:50 | 1250

Preşedintele american Donald Trump continuă să folosească telefonul mobil în conversaţii în ciuda atenţionărilor din partea serviciilor secrete că aceste discuţii sunt interceptate cu regularitate de China şi Rusia, relatează New York Times

Potrivit unor foşti şi actuali oficiali de la Casa Albă citaţi de cotidianul american, spionii chinezi ascultă convorbirile lui Trump de pe iPhone, iar consilierii preşedintelui i-au spus că şi spionii ruşi îl interceptează în mod regulat.

Cu toate acestea, liderul de la Casa Albă refuză să renunţe la iPhone-urile sale.

Responsabilii citaţi spun că preşedintele are două iPhone-uri oficiale care au fost ajustate de Agenţia Naţională de Securitate pentru a li se limita capacităţile şi vulnerabilităţile şi un al treilea telefon personal care nu este diferit de sutele de milioane de iPhone-uri folosite în întreaga lume.

Trump îşi păstrează telefonul personal, afirmă oficialii de la Casa Albă, deoarece, spre deosebire de celelalte două telefoane, îşi poate salva contactele în el.

Oficialii de la Casa Albă spun că nu pot decât să spere că Trump nu discută informaţii clasificate în aceste convorbiri, potrivit New York Times.

Sursele afirmă că nu fac aceste dezvăluiri pentru a-l submina pe Trump, ci din frustrarea legată de ceea ce oficialii consideră a fi abordarea neglijentă a preşedintelui în privinţa securităţii electronice, transmite Digi24.

Potrivit oficialilor citaţi, agenţiile americane de spionaj au stabilit, de pildă, că Beijingul încearcă să se folosească de date obţinute în aceste convorbiri - cum gândeşte Trump, ce argumente tind să aibă efect asupra sa şi pe cine este înclinat să asculte - pentru a preveni escaladarea războiului comercial cu SUA.

Printr-un amestec de lobby şi spionaj, China a reuşit să redacteze o listă de persoane cu care Trump discută în mod obişnuit în speranţa de a le folosi pentru a-l influenţa pe preşedinte, au mai spus sursele.

Opinia ta contează. Comentează!