Jurnalul orei 19, 10 Iunie
Jurnalul orei 19:00 10 iunie 2021, 21:20 | 2305

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante știri ale zilei:

Curtea Constituțională a anulat decizia Parlamentului, prin care patru profesori de drept au fost numiți membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. A fost declarată neconstituțională și decizia de a majora, de la 12 la 15, numărul de membri ai CSM.

Asociația Promo-LEX atrage atenția asupra abaterilor în timpul campaniei pentru alegerile din 11 iulie. Experții vorbesc de un discurs de ură tot mai frecvent, de cheltuieli neraportate și de secții de votare în stânga Nistrului, unde autoritățile de la Chișinău nu au un control efectiv.

Au fost date publicității noi reguli noi de intrare în Ucraina. Cetățenii Republicii Moldova vor trebui să-și facă poliță de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru noul tip de coronavirus, dar și cheltuielile pe perioada de carantină.

Antreprenori de la sate vor suporta pierderi și în acest an, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Ploile abundente au compromis recolta de cireșe. Acestea nu mai au un aspect comercial și soluția ar fi procesarea. Ce argumente are un gospodar din raionul Orhei, aflați la jurnal.

Joe Biden a început o vizita de opt zile în Europa, prima sa deplasare de când a preluat mandatul. Ajuns în Marea Britanie, liderul de la Casa Albă a avertizat Rusia să se abțină de la activităţi nocive.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie