Atacuri neîntemeiate și ilegale lansate în adresa „Urbanconstruct”
Advertorial 4 februarie 2021, 19:05 | 3087

Compania “Urbanconstruct” este descurajată să-și exercite propria activitate. Ilegalitățile comise împotriva companiei au început odată cu anunțarea construcției unui centru multifuncțional, pe strada Circului din Chișinău. Societatea civilă și unii actori politici s-au arătat indignați de acest proiect și au lansat atacuri fără precedent la adresa companiei.

“Nu există risc de alunecări de teren sau deteriorarea construcțiilor adiacente”, asigură inginerii. Aceștia fac apel către comunitate să nu se grăbească în aprecieri.

TAMARA GORENCO, arhitector: "Nu ne aflăm într-o zonă destinată locuințelor obișnuite și nu ne aflăm într-o zonă istorică a orașului. Zona istorică se încheie pe strada Albișoara. Ne aflăm într-o zonă cu clădiri înalte, de aceea, referitor la înălțimea construcției nu poate exista nici o problemă. Centrul de afaceri cu 20 de etaje se află la o distanță de 100 de metri de biserică și la alți 100 de metri de circ."

Directorul companiei, Tudor Talpă, crede că la mijloc ar există un conflict de interese, la nivel de stat.

Proiectul grandios constă în construcția a patru blocuri locative și un centru de afaceri cu 20 de nivele – toate pe suprafața unui hectar. În total vor fi investiți 28 milioane de euro, bani proprii, impozitați, fiind create peste 1500 de locuri de muncă. Teritoriul se află în posesia investitorului timp de 6 ani. Conform acestuia, el poate deține dreptul la construcție.

Compania Urbanconstruct a fost fondată în anul 2004 și se mândrește cu multiple proiecte încheiate cu succes. Timp de 17 ani a dat în exploatare peste o mie de apartamente înaintea termenului stabilit, dar și 350 de stații PECO, atât în țară, cât și peste hotare. Compania are circa 600 de angajați și achită în bugetul țării aproape 20 milioane de lei, an de an.

Opinia ta contează. Comentează!