Oprah Winfrey donează zece milioane de dolari pentru lupta împotriva COVID-19
Monden 3 aprilie 2020, 16:23 | 1082

Vedeta TV Oprah Winfrey a declarat joi că donează 10 milioane de dolari pentru lupta împotriva noului coronavirus, inclusiv unei noi iniţiative destinate procurării de alimente pentru americanii vulnerabili în timpul pandemiei, informează Reuters. Winfrey, una dintre cele mai bogate şi mai influente femei din America, a făcut anunţul pe reţelele de socializare.

"Donez 10 milioane de dolari pentru a ajuta americanii în timpul acestei pandemii în oraşele din toată ţara şi în zonele în care am crescut", a declarat vedeta, în vârstă de 66 de ani, care s-a născut într-o familie săracă în Mississippi. O parte din bani va merge către noua iniţiativă America's Food Fund, lansată împreună cu Apple, Ford și Leonardo DiCaprio, şi destinată procurării de alimente pentru persoanele cele mai afectate de pandemie. Vedeta a făcut anunţul în aceeaşi zi în care datele au arătat că un număr record de 6,6 milioane de americani a depus actele pentru şomaj, săptămâna trecută.

Au reacționat și alte staruri de talie mondială. Britanicii Elton John, Paul McCartney şi David Beckham au adus un omagiu personalului Sistemului Naţional de Sănătate, care îşi riscă viaţa în lupta contra pandemiei de coronavirus, relatează vineri Presa. Într-o înregistrare video, vedete din industria cinematografică, televiziune, muzică şi sport au ţinut o pancartă cu sloganurile Thank You.

Înregistrarea video a fost distribuită joi, cu câteva ore înainte ca Marea Britanie să salute lucrătorii din sistemul sanitar pentru o a doua zi de joi consecutiv. Împotriva COVID-19 s-a ridicat și celebra trupă Metallica. „Știm că acest lucru este cel mai greu pentru mulți dintre voi, dar dacă doriți să susțineți oricare dintre aceste organizații, vă rugăm să nu ezitați să mergeți direct către partenerii noștri", au scris rockerii, care donează 350 de mii de dolari.

Peste un milion de cazuri de coronavirus au fost raportate la nivel mondial și peste 53 de de decese până acum, punând sistemele de sănătate publică și serviciile de urgență sub o presiune imensă, informează Reuters. 

Opinia ta contează. Comentează!