O echipă Jurnal TV, agresată

Chiar în ziua în care Jurnal TV împlinește opt ani de la fondare, o echipă a postului nostru de televiziune a fost agresată fizic și verbal la poarta omului de afaceri Iuri Luncaşu, un apropiat de-al șefului PD, Vladimir Plahotniuc.

Un paznic l-a lovit pe operatorul Vladimir Berghii cu o lopată de curăţat zăpadă. După asta, o maşină a blocat drumul, iar echipa noastră nu putut părăsi locul incidentului.

Incidentul s-a produs în jurul prânzului. Echipa Jurnal TV a mers pe strada avocat Eugenia Crușevan să filmeze câteva case ale omului de afaceri Iuri Luncașu, pentru o investigație cu privire la mai multe contracte cu statul, încheiate de una dintre firmele businessmanului, şi creditele de milioane obţinute de la Victoriabank în schimbul unor gajuri cu valoare mult mai mică. Anume imobilele cu pricina erau păzite de bărbatul bătăuș.

Totodată, în preajmă este instalată o barieră. Chiar dacă filmările se desfășurau într-un loc public, acest lucru nu l-a împiedicat pe paznic să agreseze echipa Jurnal TV.

Deși echipa de filmare nu a trecut de barieră, așa-numitul șef de pază a spus că porțiunea pe care se aflau jurnaliștii este una privată. Acum câteva zile, același bărbat afirma că este consilierul personal al omului de afaceri Iuri Luncașu.

Cazul a fost înregistrat la poliție, iar rezultatul anchetei va fi făcut public în termen de 30 de zile. Subiectul va fi discutat mâine la emisiunea "Ora Expertizei", după principalul jurnal de știri.

Opinia ta contează. Comentează!