Sunetul clopoțelului a răsunat astăzi în mai toate școlile din Republica Moldova
Social 1 septembrie 2022, 17:23 | 1105

Sunetul de clopoțel a răsunat astăzi în mai toate școlile. Mii de elevi au pășit pentru prima dată pragul instituțiilor de învățământ. Festivitatea s-a desfășurat și la Liceul „Ștefan cel Mare” din Chișinău, unde micii școlari au venit cu părinții sau bunicii. Bucuroși sunt și absolvenții claselor a IX-a- a XII-a, care ne-au spus că în acest an vor munci mai mult, pentru că au să susțină diferite examene.

Dis-de dimineață, îmbrăcați în haine de sărbătoare, elevii veneau în grupuri mai mari sau mai mici la liceu, dornici să înceapă studiile.

Emoțiile au fost și mai mari pentru părinții, care și-au adus copiii în clasa I.

Pe un bărbat l-am surprins emoționat până la lacrimi.

Cei mai mari, printre care și absolvenții claselor a IX-a și a XII-a, ne-au spus că în acest an vor munci mai mult, pentru că îi așteaptă examenele și Bacalaureatul.

După festivitate, elevii au mers în clasele de studiu. Prima oră, numită generic „Anul Recunoștinței”, a fost consacrată eroilor căzuți pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

NATALIA CHEPTENE, profesoară de limbă și literatură română, LT „Ștefan cel mare”: "Cu siguranță pregătiți și cu mare dor de a ne pregăti cu discipolii noștri. Ne punem drept scop să vorbim despre pace. Este primordial pentru noi, trăim aceste clipe drastice și pline de emotivitate."

ANA FRANȚ, director, LT „Ștefan cel Mare”: "Suntem pregătiți pentru reluarea procesului de studiu, avem completată echipa cadrelor didactice, nu avem lipsă de profesori la niciuna din discipline și asta ne bucură. Avem trei clase de I-a, 95 de elevi în total. Anul acesta avem un număr mai mare de solicitări decât în anii precedenți."

În Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” din Chișinău învață 945 de elevi.

Opinia ta contează. Comentează!