Deputații Platformei DA și ai PAS au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Interne, Pavel Voicu
Politic 19 noiembrie 2020, 15:47 | 879

Deputații Platformei DA și ai PAS au inițiat procedura de destituire a ministrului de Interne Pavel Voicu. Potrivit autorilor moțiunii simple de cenzură, Ministerul de Interne tolerează cazurile de corupție și este neputincios în fața structurilor de la Tiraspol.

Moțiunea simplă depusă astăzi împotriva lui Pavel Voicu urmează să fie examinată mai întâi de Comisia juridică a Parlamentului, apoi de Biroul Permanent și, într-un final, să fie dezbătută în plen.

DINU PLÂNGĂU, deputat al Platformei DA: "MAI pare a fi nepregătit pentru combaterea activităților grupurilor criminale, a provocărilor organizate de grupurile paramilitare din regiunea transnistreană și eșuează la capitolul protejării drepturilor și libertăților cetățenilor Republicii Moldova. Doar unele informații despre răpiri, violări de proprietăți deja trezesc un profund sentiment de insecuritate și neîncredere în capacitatea conducerii Ministerului de Interne de a face față provocărilor. Aceste lucruri se întâmplă din cauza cochetării pentru voturi a conducerii Republicii Moldova cu așa-numitele ”autorități transnistrene”. "

Opinia ta contează. Comentează!