Patrula Jurnal TV, 11 Iunie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Șoferița de troleibuz, care în luna martie a lovit mortal o copilă pe o trecere de pietoni în sectorul Ciocana, și-a recunoscut vinovăția. Ea riscă până la patru ani de închisoare cu privarea dreptului de a conduce unități de transport. Femeia va fi judecată în cadrul unei proceduri simplificate a procesului, ceea ce permite reducerea sentinței cu o treime.

Lista de sancțiuni a Uniunii Europene în care sunt incluse persoanele care au încercat să destabilizeze Republica Moldova este una deschisă și ar putea fi completată. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu, după ce a fost întrebată de jurnaliști de ce în lista respectivă nu se regăsește și Veaceslav Platon. Controversatul om de afaceri spune că procesul de sancționare instituit de Uniunea Europeană este neproductiv în ceea ce ține de căutarea fugarilor și a activelor acestora.

Moscova a aruncat în aer barajul hidrocentralei Nova Kahovka din Ucraina, care alimentează cu apă centrala nucleară Zaporojie. „Rusia va răspunde pentru actul terorist”, a reacționat Volodimir Zelenski. De partea cealaltă, Kremlinul acuză Kievul pentru explozie. Guvernul de la Chișinău afirmă că Rusia va trebui să dea socoteală pentru distrugerea deliberată a barajului din Kahovka, iar cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a subliniat că atacul împotriva barajului conferă războiului declanşat de Rusia o nouă dimensiune, fiind o crimă de război.

Opinia ta contează. Comentează!