Alexandr Stoianoglo va fi audiat săptămâna viitoare în Parlament în dosarul „furtului miliardului”
Justiţie 26 noiembrie 2020, 20:09 | 1292

Fracțiunea Platormei DA a cerut ca procurorul general Alexandr Stoianoglo să fie audiat săptămâna viitoare în Parlament în dosarul „furtului miliardului”. Deși propunerea a fost susținută în unanimitate de aleșii poporului, Procuratura Generală a anunțat că Stoianoglo nu va veni în Parlament, iar rezultate ancehtei le va prezenta înregii societăți.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat Platforma DA: "Subiectul furtul miliardului deja trezește un mare dezgust, mai ales după ultimele intervenții ale lui Platon. Lumea nu înțelege deja cine e procuror general. A trecut mai mult de un an de când Stoianoglo e procuror general și niciun dosar nu a fost trimis în judecată. Rugăm frumos să facem un demers insistent către Procurorul Grneral să vineă, dacă nu poate mâine, săptămâna viitoare."

ALEXANDRU JIZDAN, președintele Comisiei securitate națională: "Noi l-am audiat în repetate rânduri și pe vice-procurorul general și am avut pe masă raportul. Este propunerea domnului Slusari. Nu știu ce să mai facem. Putem să mai invităm procurorul general la Comisia securitate națională."

Drept reacție, Procuratura Generală a anunțat că Stoianoglo nu va veni în Parlament.

REACȚIA PROCURATURII GENERALE: "Înțelegem interesul viu al forului legislativ pentru subiectul fraudei bancare, care chiar și în condițiile unui val de blocaje, a avansat esențial. Înțelegem, totodată, că acest fapt i-a deranjat atât pe cei implicați în mușamalizarea anterioară a dosarului, cât și pe beneficiarii fraudei, care recurg la orice metodă pentru a-l înlătura pe actualul procuror general, scăpând astfel, de răspundere penală. La fel, le înțelegem și eforturile în a afla cât mai multe detalii din anchetă pentru a-și construi tacticile ulterioare de apărare. Procuratura nu le va da însă ”muniție” și va duce investigația până la final, supunându-se doar Legii, iar rezultatele aducându-le la cunoștința societății, lucru pe care-l preconizăm în timpul cel mai apropiat."

sursa: procuratura.md

Se arată în comunicatul emis de Procuratura Generală. Reamintim că pe 24 noiembrie, Veaceslav Platon a declarat la un post de televiziune că ancheta furtului miliardului este complet finalizată, iar procurorii cunosc în totalitate schema în baza căreia banii erau puși în circulație. Atunci, Procuratura Generală a venit cu o reacție, spunând că instituția se delimitează de declarațiile cetățeanului Platon și nu necesită intermediari pentru a informa publicul despre acțiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui.

Opinia ta contează. Comentează!