Alți doi soldați ruși au fost condamnați la închisoare în Ucraina pentru crime de război
Externe 31 mai 2022, 19:51 | 894

Alți doi soldați ruși au fost condamnați la închisoare în Ucraina, câte 11 ani și jumătate, pentru crime de război. Procurorii din Ucraina au cerut câte 12 ani de pușcărie pentru cei doi militari ruși. Ambii soldați au pledat „vinovat”, scrie presa de la Kiev.

Alexandr Bobîkin și Alexandr Ivanov au primit verdictul stând într-o boxă din sticlă armată la un tribunal din centrul Ucrainei.

Cei doi militari ruşi, un şofer în convoiul de artilerie şi un artilerist, au fost condamnați la câte 11 ani și jumătate de pușcărie. Ei au fost capturaţi de forţele ucrainene după ce au trecut graniţa şi au continuat atacul, conform procurorilor ucraineni.

Ambii soldați ruși ar fi recunoscut săptămâna trecută că fac parte dintr-o unitate de artilerie care, din regiunea Belgorod din Rusia, a tras asupra orașului Harkov, distrugând o unitate de învățământ din orașul Dergaci, fără a provoca victime. Procurorii din Ucraina au cerut câte 12 ani de pușcărie pentru cei doi militari ruși, scrie Ukrainskaia Pravda.

Primul soldat rus judecat pentru crime de război în Ucraina a fost Vadim Șișmarin. El a fost condamnat la închisoare pe viață, în ziua de 23 mai, după mai puțin de o săptămână de proces. Șișmarin a fost găsit vinovat de uciderea unui civil în orașul Sumî.

Opinia ta contează. Comentează!