Jurnalul orei 15, 12 Iunie
Jurnalul orei 15:00 12 iunie 2023, 20:20 | 403

Prezentat de Vasile Luchianu

Deputatul Lilian Carp este candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate pentru funcția de primar al Chișinăului la următoarele alegeri locale, din această toamnă. Anunțul a fost făcut astăzi la sediul formațiunii. Chișinăul are nevoie de un suflu nou, a declarat Lilian Carp.

A murit Silvio Berlusconi. Fostul premier italian s-a stins la 86 de ani, la spitalul San Raffaele din Milano. Magnatul media, care a condus trei guverne și al cărui partid, Forza Italia, este un partener în actuala coaliție de guvernare, suferea de leucemie. De asemenea, Berlusconi a deținut clubul de fotbal AC Milan, între 1986 și 2017, scrie The Guardian.

Răsturnare de situație în dosarul Alexandru Sârghi, bărbatul care și ispășește pedeapsa de 18 ani de pușcărie pentru escrocherie și delapidarea averii străine, după ce, în 2012, ar fi refuzat să-i cedeze afacerea lui Dorin Damir, finul de cununie al lui Vladimir Plahotniuc. Jurnal.md a scos la iveală detalii care arată că cel puțin trei dintre cele patru dosare, pentru care Alexandru Sârghi a fost condamnat, au fost intentate ilegal, acuzarea bazându-se pe dovezi și declarații false. Alexandru Sârghi le-a relatat jurnaliștilor că după apariția investigației „Împrumutul” în 2021, Dorin Damir ar fi căutat să discute cu el. Damir a refuzat însă să vorbească cu autorii investigației.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie