Jurnalul orei 19, 4 Martie
Jurnalul orei 19:00 4 martie 2022, 20:24 | 2114

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

Teroare mondială în a noua zi de război. Invadatorii ruși au atacat noaptea trecută centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europa. Urmare a bombardamentelor, a izbucnit un incendiu, care a putut fi localizat de către pompieri abia spre dimineață, deoarece soldații ruși trăgeau în ei, împiedicându-i să stingă focul. „Dacă va exploda, va produce o catastrofă de zece ori mai mare decât cea de la Cernobîl", a avertizat ministrul ucrainean de Externe. Președintele Zelenski acuză Moscova că recurge la teroare nucleară și a avut o discuție de urgență cu președintele american, Joe Biden.

Șefii grupării separatiste de la Tiraspol cer recunoașterea independenței regiunii transnistrene. O declarație în acest sens a apărut astăzi pe site-ul structurii ilegale responsabile de relațiile externe de la Tiraspol.

Cozi enorme la Palanca, Tudora, și Giurgiulești! Sute de mașini așteaptă să treacă frontiera de stat ca să ajungă în Republica Moldova. Potrivit Poliției de Frontieră, de la începutul războiului peste 170 de mii de ucraineni au traversat frontiera Republicii Moldova, dintre care peste 100 de mii pe sensul de ieșire.

Nimeni nu poate spune cu certitudine cum vor evolua lucrurile în continuare, dar acum nu există nicio informație care să confirme că Moldova ar fi amenințată de acțiuni militare. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu la emisiunea ”Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV. Astăzi, Serviciul de Informații și Securitate a anunțat că, împreună cu procurorii, investighează sub aspect penal acțiunile concertate ale unor grupuri ce răspândesc informații false ce au ca obiectiv crearea unui „climat afectiv favorabil războiului”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie