Un polițist ucrainean și-a pierdut copilul, soția, părinții, fratele și bunica după ce casa lui a fost bombardată de ruși
Externe 11 mai 2022, 19:51 | 680

Un polițist ucrainean și-a pierdut copilul, soția, părinții, fratele și bunica, după ce casa lui a fost bombardată de ruși. Familia polițistului locuia în orașul Borodianka. Jurnaliștii de la Agerpres au mers la fața locului și au discutat cu polițistul în vârstă de 26 ani.

IVAN MOZOROV, polițist: "Mă pregăteam să merg acasă. Eram lângă secţia de poliţie. Stăteam de vorbă cu colegii mei când am auzit o bubuitură puternică. S-a cutremurat pământul. Am înţeles că s-a întâmplat ceva şi mi-am sunat soţia, mama, tatăl, bunicii, fratele. Nimeni nu a răspuns. Telefoanele erau în afara ariei de acoperire."

Bărbatul se afla la serviciu în momentul în care a avut loc bombardamentul. Când a ajuns acasă, a găsit doar o grămadă de pietre. Întreaga sa familie era sub dărâmături.

IVAN MOZOROV, polițist: "În stânga era mama moartă, lângă frigider. Puţin mai în faţă l-am găsit pe fratele meu fără mâini şi fără picioare. L-am identificat după ce am văzut câinele care stătea lângă rămăşițele lui. Mai târziu a murit şi câinele. Când am început să răscolim ruinele cu ajutorul colegilor de la secţie şi pompierilor, am găsit-o şi pe bunica fără suflare. O mătuşă găsit şi trupul copilului de un an şi trei luni. Încă respira."

A dus copilul la spital, dar medicii nu l-au mai putut salva. Ulterior și-a găsit soția și tatăl, la fel fără suflare.

IVAN MOZOROV, polițist: "Soldaţilor ruşi le doresc să nu ajungă acasă, să moară aici, în Ucraina, iar mamele acelor soldaţi să plângă şi ele cum am plâns noi, deoarece nu au făcut tot posibilul ca ei să nu vină aici."

Potrivit primarului din Borodianka, Gheorghi Ierko, numărul victimelor în oraş a ajuns la 110. 41 de persoane au fost găsite moarte sub dărâmături urmare a atacurilor armatei ruse.

Opinia ta contează. Comentează!