O avocată a fost reținută pentru că ar fi pretins și primit o mie de euro pentru a mușamaliza un dosar penal
Justiţie 31 ianuarie 2024, 15:54 | 598

O avocată a fost reținută pentru că ar fi pretins și primit o mie de euro pentru a mușamaliza un dosar penal. Denunțul l-a făcut o altă avocată, care i-ar fi transmis persoanei vizate bani pentru a-și salva fiul de închisoare.

Potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție, bănuita cunoștea că denunțătoarea are o problemă cu fiul său, arestat într-un dosar penal, și ar fi convins-o că, prin intermediul unei terțe persoane, îi poate determina pe judecători să modifice măsura în privința învinuitului în una non-privativă de libertate. În schimbul acestui serviciu, avocata ar fi pretins și primit 1000 de euro. Ulterior, a fost pronunțată decizia în privința fiului denunțătoarei, acesta fiind plasat în arest la domiciliu.

După pronunțarea deciziei, denunțătoarea și-ar fi revendicat banii de la avocată, iar aceasta i-ar fi returnat toată suma prin transfer bancar.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii au desfășurat percheziții la domiciliul bănuitei și au reținut-o pentru 72 de ore. La fel, a fost percheziționată și cealaltă avocată. Investigațiile continuă.

Opinia ta contează. Comentează!