Igor Dodon susține că a discutat cu peste 20 de lideri mondiali în timpul vizitei la Ierusalim
Politic 25 ianuarie 2020, 01:07 | 3157

Presedintele Igor Dodon, care a intreprins in aceste zile o vizita la Ierusalim, se lauda ca a avut peste 20 de intalniri cu lideri ai diferitor state. Dodon nu a ezitat sa-si faca poze cu fiecare in parte, dar si sa apara intr-un filmulet in care a trecut in revista toate asa-zisele „intrevederi bilaterale importante” ale sale. Asta desi tot el a recunoscut ca au fost de fapt discutii.... informale. Unii experti sustin ca „in realitate niciun lider nu vrea sa se intalneasca in prezent cu Dodon”.

În filmulețul postat pe facebook Igor Dodon apare cum merge pe terasa unei clădiri și se uită îngândurat în depărtare.

Ulterior, la balconul clădirii Igor Dodon începe a vorbi despre „întrevederile bilaterale”.

Asta deși din fotografiile postate pe pagina de facebook a lui Igor Dodon se observă că toate dicuțiile sunt de fapt pe coridoare. În majoritatea pozelor Dodon este surprins cum doar dă mâna cu diferiți lideri. Chiar și în filmuleț șeful statului recunoaște că discuțiile au fost informale.

Potrivit lui Vladislav Kulminski, expert în domeniul analizei politice, care a comentat vizita lui Igor Dodon în Ierusalim „adevărul este că aproape niciunul dintre lideri nu vrea să se întâlnească astăzi cu președintele Moldovei, și este încă o călătorie care a adus puține beneficii”. Potrivit lui, deseori hotarul dintre PR și minciună este practic invizibil, dar el există. ”Am fost invitat la un eveniment la care au fost prezenți șefi de stat din 20 de țări”, este un PR. ”Am fost invitat la un eveniment unde am avut întâlniri informare cu ei” este o minciună, a scris Kulminski pe Facebook. Potrivit expertul în politică externă Victor Chirilă, în realitate, fiind indezirabil în marele capitale europene, Dodon a ajuns un banal “vânător de selfie” cu lideri respectabili... La Ierusalim Igor Dodon a participat la Forumul Mondial în memoria victimelor Holocaustului. 

Opinia ta contează. Comentează!