Scandal la o grădiniță din Strășeni
Social 17 mai 2019, 00:15 | 15176

Scandal la grădinița nr. 5 din Strășeni. Parinții copiilor afirmă că micuții sunt supuși unui experiment periculos, fiind hrăniți din aprilie cu mâncare dubioasă.

Să discute cu oamenii nemulțumiți, la grădiniță au venit autoritățile locale și reprezentanți ai Guvernului. Președintele raionului Strășeni, Mihail Popa, a lăudat proiectul adus din Lituania pentru grădinița din oraș.

Consilierul prim-ministrului, Viorelia Moldovan-Bătrânac, este de părere că proiectul este necesar întrucât inclusiv în această grădiniță erau devieri de la cantitate și calitatea hranei. Chiar și așa, de la bun început compania din Lituania, care a câștigat concursul, a lucrat cu aceeași furnizori care erau până la implementarea proiectului.

Părinții au spus însă că de fapt problemele au început din primele zile de când a fost pus în aplicare noul model de alimentație, adică de la 1 aprilie.

Părinții spun că, din aprilie, copiii lor vin acasă flămânzi și acuză dureri de stomac.

Părinţii mai sunt indignaţi că nu au fost întrebați dacă își doresc aceste schimbări.

O altă problemă este că produsele sunt livrate în instituțiile din oraș, deşi Primăria nu a dat în comodat companiei blocurile alimentare, cantinele şi depozitele pentru păstrarea produselor, aşa cum prevede proiectul-pilot.

Părinţii îşi doresc un singur lucru - revenirea la modalitatea de alimentație care era înainte de proiect.

Autorităţile spun că acest lucru nu este posibil, dar o soluție va fi găsită. Situația ar fi similară și în alte instituții de învățământ din cele 66 din raionul Strășeni, unde alimentația este gestionată de o companie din Lituania. Bugetul proiectului-pilot este de 180 de milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie