Jurnalul orei 15, 19 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 19 aprilie 2023, 16:58 | 435

Prezentat de Eugenia Apostu

Guvernul a aprobat denunțarea acordurilor privind activitatea televiziunii interstatale „MIR” pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit hotărârii Cabinetului de Miniștri, Parlamentul va denunța acordurile privind crearea și activitatea posturilor de televiziune comune pentru spațiul CSI - „Mir TV” și „Mir 24”.

Nicio ședință de Guvern nu trece fără replici acide între premierul Dorin Recean și bașcanul Irina Vlah. De această dată, Recean i-a reproșat lui Vlah faptul că nu a reacționat la încercarea liderului Republicii Tatarstan din Federația Rusă, Rustam Minnihanov, de a intra în Republica Moldova și de a se implica în alegerile din autonomia găgăuză. În replică, Vlah i-a reproșat premierului că face „politică” la ședința Cabinetului de miniștri.

Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, va fi convocat astăzi la Ministerul de Externe. Acesta trebuie să explice comportamentului necorespunzător, pe care l-au manifestat doi diplomați ruși față de polițiștii de frontieră de la Aeroportul Chișinău, care i-au blocat intrarea în Republica Moldova a președintelui Tatarstanului, Rustam Minnihanov. Anunțul a fost făcut astăzi de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie