Victor Chironda va candida la alegerile din capitală pe platforma Mișcării „Forța Nouă”
Politic 10 septembrie 2019, 20:44 | 1511

Activistul civic și consilierul municipal Victor Chironda va candida pentru funcția de primar al Chișinăului din partea Mișcării „Forța nouă”, însă va avea statut de neafiliat politic. În prezența echipei sale, Chironda a declarat că vrea să scoată orașul din mâinile politicienilor și să îl transforme într-un oraș al oamenilor și pentru oameni.

Așa cum participarea în alegeri este imposibilă fără o platformă ca să se poată înregistra și participa în campania electorală, Victor Chironda susține că a apelat la mai multe partide politice.

Întrebat cu ce partide a dus negocieri, Victor Chironda a refuzat să dea nume.

Victor Chironda a explicat și de ce nu a candidat complet independent.

Victor Chironda împreună cu echipa sa urmează să depună la Consiliul Electoral de circumscripție actele pentru înregistrarea în cursa electorală. Și fostul membru al CSM Teodor Cârnaț a anunțat pe o rețea de socializare că și-a depus dosarul pentru a fi înregistrat în calitate de candidat pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, în calitate de candidat independent. La fel, a depus și lista consilierilor municipali. Acesta va fi sub numărul trei în buletinul de vot. Teodor Cârnaț este avocat, profesor și expert în protecția drepturilor omului și drept constituțional. 

Opinia ta contează. Comentează!