Jurnalul orei 15, 4 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 4 aprilie 2022, 19:02 | 829

Prezentat de Eugenia Apostu

Masacrul din orașul Bucea este condamnat dur de comunitatea internațională. Guvernul de la Varșovia cere crearea unei comisii internaționale de anchetă asupra "genocidului" comis de armata rusă. Occidentul declară că Rusia va răspunde pentru aceste crime. În replică, Moscova afirmă că scopul publicării imaginilor cu morți pe străzi, pe care le consideră false, este de a opri negocierile dintre cele două părți și de a escalada conflictul. Atenție! Urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Astăzi, în Republica Moldova este zi de doliu în memoria victimelor războiului ruso-ucrainean. O decizie în acest sens a fost luată de președintele Maia Sandu. La insituțiile de stat, inclusiv la Guvern și Parlament, drapelele sunt arborate în bernă. Deputații au păstrat un moment de reculegere. Socialistul Vlad Batrâncea s-a arătat deranjat de faptul că Rusia este criticată pentru războiul declanșat în Ucraina și a insistat că și Kievul ar avea partea lui de vină.

Cererea Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană a fost transmisă Comisiei Europene. Anul acesta ar putea fi marcat de integrarea mai accentuată pe piața comunitară, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureşan pentru Jurnal TV. Mureșan a evitat însă un răspuns tranșant la întrebarea dacă Republica Moldova trebuie sau nu să abandoneze Comunitatea Statelor Independente pentru a putea adera la Uniunea Europeană.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie