În urma perchezițiilor de ieri în fostul sediu al Partidului Democrat a fost reținut șeful Departamentului IT al formațiunii
Justiţie 3 iulie 2020, 23:14 | 1605

În urma perchezițiilor de ieri în fostul sediu al Partidului Democrat a fost reținut șeful Departamentului IT al formațiunii. El este suspectat de „participarea la activitatea organizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc”, susțin procurorii.

Procurorii spun că din fostul sediu al PD au fost evacuate, anterior, mai multe bunuri, care au fost duse într-un depozit. Din acest motiv, au fost efectuate percheziții în cele două clădiri, dar și în locuința și mașina persoanei reținute. Descinderile au avut loc în cadrul unuia dintre dosarele care vizează frauda bancară. Procuratura mai susține că, după câteva amânări, demersul cu privire la autorizarea efectuării percheziției a fost respins atât de Judecătoria Chișinău, cât și de Curtea de Apel. Între timp, procurorii au aflat despre evacuarea din fostul sediu al PD a bunurilor care au relevanță în dosar, fapt ce i-a determinat să intervină imediat, în baza unei ordonanțe. Din această cauză, ieri, avocatul fostului șef al PD Vladimir Plahotniuc a catalogat acțiunile ca fiind ilegale și abuzive. 

Opinia ta contează. Comentează!